perjantai 2. heinäkuuta 2021

Osa 17. Wessex

Hei kaikille, ennen osaan menoa muistutan vielä, että jokaisella kierroksella eri perheiden osien tapahtumat tapahtuvat yhtäaikaa. Esim. Williamin ja Thean tilanteet tällä 2. kierroksella. Toivottavasti ette hämäänny niistä liikaa :D

Aiemmin Wessexeillä tapahtunutta:

Kuningas Edward meni naimisiin Sunbridgen kuninkaan tyttären, prinsessa Isabelin kanssa. Edwardin naituaan, hänestä tuli kuningatar Isabel ja hän muutti ennestään vieraaseen Moonlaken valtakuntaan. Isabel aluksi ujosteli Edwardia ja koki paineita kruunuprinssin saamisesta. Lopulta hän alkoi kuitenkin vähitellen sopeutua uuden kotimaansa kuningattareksi. Isabel tuli nopeasti raskaaksi ja synnytti kaksoisprinsessat; Prinsessa Elizabethin ja Prinsessa Anastasian. Edwardia alkoi vaivata, ettei saanut ensimmäisellä yrityksellä kruunuprinssiä. Edward koki tarvitsevansa nopeaa pojan, jotta kruunu pysyisi Wessexien hallussa. Isabel alkoi huomata miehensä pakkomielteen pojan saamisesta.

Edward oli nuori, mutta kunnianhimoinen kuningas. Mies alkoi haaveilla, että hänen valtakaudellaan Moonlake kasvaisi suureksi ja vaurakkaaksi valtakunnaksi. Hän halusi valtakunnalle oman armeijan ja loi lain, jonka nojalla kaikkien aatelispoikien oli pakko suorittaa palvelusaika kuninkaan armeijassa. Palvelusajan suorittaneilla olisi velvollisuus puolustaa valtakuntaa, jos sota syttyisi. Aatelisperheen vanhin poika suorittaisi lyhyemmän ajan armeijassa, kun taas nuoremmilla aatelispojilla oli mahdollisuus aloittaa ritarinkoulutus ja liittyä armeijan ritariksi. Kaikkien aatelispoikien taas tulisi saada opetusta palvelusaikaa varten miesten hallitsemissa taidoissa, kuten ratsastuksessa, miekkailussa ja taistelutaidoissa ilman aseita.

Kuningasparin pääpalvelusneito Thea Page oli aikaisemmin kuulunut kauppiasluokkaan. Hän oli nuorena kuvitellut menevänsä naimisiin elämänsä rakkauden kanssa ja saavan paljon lapsia. Thean rakkauden kohteeksi paljastui korkeammalta säätyluokasta oleva paroni William Vane. William oli kuitenkin mennyt naimisiin toisen aatelisnaisen kanssa ja särkenyt Thean sydämen. Thea ei sen jälkeen tavannut miestä vuosiin. Palveltuaan vuosia kuninkaanlinnassa, nainen sai viimein hoidettavakseen kuningasparin lapsia, jolloin hän alkoi taas kaivata omia lapsia. Hän sai myös kuulla Williamin perheen muuttaneen Moonlakeen, eikä voinut vastustaa kiusausta vierailla Vanen kartanolla. Parin tavatessa toisensa vuosien jälkeen, nosti kohtaaminen kummallekkin vanhoja tunteita pintaan. Thea kuitenkin katui Williamin näkemistä, muistaessaan miehen jo kerran hänet hyljänneen. Silti epätoivoisena nainen toivoi mystiseltä linnan kaivolta, että voisi saada Williamin omakseen ja saisi joskus tämän kanssa lapsia.

Vanen 2.kierroksen edellisessä osassa William tapasi Thean vielä uudestaan. William paljasti naiselle tunteensa, kertoessaan olevansa edelleen rakastunut Theaan. Thea tunsi samoin Williamia kohtaan, mutta epäröi, sillä pelkäsi satuttavansa itsensä uudelleen. Lopulta he kuitenkin päättivät tapailevansa toisiansa salaa ja päätyivät rakastelemaan lammen äärellä. Vanen osan lopussa William ei ollut kuullut Theasta viikkoihin ja alkoi huolestua siitä, jos nainen olikin jäänyt kiinni. 


Thea oli mietteliäs. William oli lähettänyt hänelle salaisen viestin, jossa pyysi tätä tulemaan samaan paikkaan, missä he olivat viimeksi kohdanneet. Tapaaminen olisi kahden päivän kuluttua keskiyöllä, jolloin kukaan ei voisi heitä nähdä. 


Thea tiesi, että toivoi kaivolta juuri tätä, mutta silti hän oli kahden vailla. Hän tiesi kyllä omat tunteensa Williamia kohtaan. Hän ei ollut koskaan rakastanut ketään samalla tavalla, mutta entä jos hän satuttaisi itsensä vain uudestaan? Mitä jos joku näkisi heidät? Williamilla oli vaimo ja nyt jo kolme pientä lasta, eikä ollut oikein antaa heidän kärsiä. Toisaalta William oli hänen ainoa mahdollisuutensa saada omia lapsia.


Ja Williamia hän tosiaankin rakasti. Ehkä mies vielä jättäisi perheensä ja karkaisi hänen kanssaan johonkin kauas, josta heitä ei löydettäisi? He voisivat elää piilossa muilta vaatimattomasti, mutta ainakin heillä olisi toisensa ja mahdollisuus yhteiseen perheeseen. Ja voisihan hän ensin tavata Williamin ja kuulla, mitä miehellä olisi sanottavanaan. Ei pelkkä tapaaminen vielä ketään satuttaisi.

******


Edward tutkiskeli aatelismiestensä antamia verokirjoja ja asukastietoja läpi. Valtakunnan tilanne oli kokoajan paranemassa. Hänen isänsä aikana se oli ollut vielä pieni valtakunta, mutta hänen valtakauden aikana asukasmäärä oli jo ehtinyt lähtenyt kasvuun. Moonlake oli ennen ollut osa isompaa valtakuntaa nimeltä Windenburg, mutta itsenäistynyt salaa hiljakseen. Ja nyt siihen tahtiin, kun Moonlake oli kasvamassa, niin olisi vain ajankysymys, että Windenburg alkaisi vaatia sitä takaisin itselleen. 

Tutkiskellessaan Moonlaken verokirjoja hän totesi verojen olevan vielä alhalla, mutta Edward tiesi, että hänen pitäisi niitä alkaa nostaa, ennen armeijakoulutuksen ja ritarienkoulutuksen aloittamista. Hän tarvitsisi ison armeijan Moonlaken valtakunnan turvaksi, kun Windenburg tekisi siirtonsa. Ja armeijan luominen ja ritarien kouluttaminen veisi paljon rahaa valtakunnalta. Silti se tulisi tehdä kaikkien turvallisuuden vuoksi.


Edward ja Isabel oppivat edelleen toisistaan joka päivä uutta. Heidän suhteensa oli läheisempi kokoajan. Ainoastaan Edwardin pakkomielle saada poikalapsi varjosti heidän suhdettaan.


Nopeasti Isabel kuitenkin huomasi olevansa jälleen raskaana. 


Kuningas riemuitsi asiasta ja odotti kovasti lasta syntymäksi. Myös koko valtakunta toivoi kovasti kruunuprinssin syntymää, ihan vain kuninkaan mielenrauhankin takia.


Thea oli hoitaessaan kaksosia päätynyt siihen, että menisi tapaamaan Williamia kaikesta huolimatta. Hän haaveili kovasti omista lapsista, eikä haluaisi vain lopunikäänsä hoitaa toisten lapsia.


Nyt kun Isabel oli raskaana, niin Edward oli voinut jo vähän rentoutua. Olisi kumminkin suuri todennäköisyys, että lapsi olisi tällä kertaa poika ja hän saisi kruunulle jatkajan. Ja toisaalta vaikkei niin kävisikään, niin Isabel tuntui tulevan sen verran nopeaa raskaaksi, että lapsia kyllä tulisi lisää helposti.


Isabeliä itseänsäkkin mietitytti raskautensa. Hän ei itse kyllä piitanut lapsen sukupuolesta, mutta pelkäsi edelleen Edwardin reaktiota, jos lapsi olisikin taas tyttö. Kuningattaren rooliin kuitenkin kuului saada poikalapsi, joka perisi kruunun. Toisaalta he olivat kyllä lähentyneet Edwardin kanssa ja mies vaikuttikin aiempaa rauhallisemmalta asian suhteen. Mutta helpommalla he pääsisivät jos tulokas olisi nyt poika.


Sitten oli prinsessakaksosten aika kasvaa taaperoiksi. Juhlat vietettiin pienesti perheen kesken, niinkuin kaikissa Moonlaken perheissä ennen kuin kasvettaisiin vanhemmiksi.


Prinsessa Elizabet Wessex.


Prinsessa Anastasia Wessex.


Tytöistä Elizabeth muistutti enemmän isäänsä ja Anastasia enemmän äitiänsä.


Eräänä yönä Isabel heräsi koviin kipuihin vatsassa. Isabel ehti jo hätääntyä ja pelkäsi menettävänsä lapsen. Thea kuitenkin tutki Isabelin ja kertoi tapahtuneen olleen ennenaikaista supistelua ja lapsen olevan kunnossa. Kuningatar oli vain rasittanut itseänsä liikaa. Thea ohjeistikin kuningatarta viettämään enemmän aikaa lepäillen, jotta supisteluja ei tapahtuisi ennen oikeaa synnytystä. Ilman riittävää lepoa, vauva saattaisi menehtyä.


Thea huolestui Isabelin supistuksista ja toivoi kovasti, ettei tämä menettäisi lastansa. Hän ei kuitenkaan halunnut liikaa huolestuttaa kuningatarta, mutta tiesi etteivät keskenmenot olleet mitenkään harvinaisia valtakunnassa.


Thea oli huomannut, että prinsessakaksosten ulkonäöllisten erojen lisäksi, tytöt vaikuttivat myös luonteiltaan hieman erilaisilta. Elizabeth oli paljon itsepäisempi, kuin Anastasia, joka tuntui tottelevan paremmin.


Thea oli viime yönä tavannut Williamin tämän kartanon pihalla ja tapaaminen oli mennyt aivan eri tavalla kuin hän oli ajatellut. Kohtaaminen oli ollut todella tunteikas ja intohimoinen. Thea kertasi tapahtunutta päässään monta kertaa uskomatta onneaan. Mies ei ollutkaan aiemmin hylännyt häntä omasta tahdostaan, vaan perheensä käskystä. Will rakasti häntä edelleen ja nyt he tapalivat toisiansa salaa.

*********


Isabel ilahtui, kun alkoi tuntea vatsassaan potkintaa ennenaikaisten supistusten jälkeen. Lapsi vaikutti kasvavan normaalisti ja olevan aktiivinen. Thean neuvoista oli selvästi ollut apua.


Anastasia osoitti vanhempiensa lailla kiinnostusta musiikkia kohtaan, viihtyen usein soittelemassa kellopeliään. Tyttö vaikutti kovin suloiselta ja sai kierrettyä koko hovin sormiensa ympärille.


Elizabeth osasi myös olla kovin herttainen siskonsa tapaan, mutta ei viihtynyt kauaa samassa paikassa. Isabel yritti monesti varovaisesti viedä tyttärensä lastenkammariin leikkimään, vaikka suuren mahan vuoksi se olikin vaikeampaa.


Isabel rakasti lapsiansa, eikä voinut olla onnellisempi saadessaan vielä yhden lisää.


Edward ei saanut sinä yönä unta. Hän alkoi olla sen verran huolissaan siitä, kuinka Moonlaken asukkaat reagoisivat kuullessaan verojen nostosta. Tähän asti hän oli seurannut isänsä ohjeistuksia valtakunnan hallitsemiseksi, mutta uusien lakiensa myötä hänen olisi pakko nostaa veroja. Hän tiesi, että talonpojilla oli jo valmiiksi vaikeaa maksaa nykyiset verot ja nosto varmasti lisäisi tyytymättömyyttä rahvaan kansan parissa, mutta muuta keinoa ei nyt ollut. Armeija tulisi rakentaa.


Laittaessaan prinsessakaksosille aamupalaa, ei Thea voinut olla miettimättä, kuinka tänään Paronit tulisivat vierailulle linnaan. William oli ehdottanut hänelle salaista tapaamista illallisen jälkeen, linnan pihamaalla ja Thea oli suostunut.

*********


Illallisen jälkeen paronit ja kuninkaallinen perhe jäivät vielä keskenään juttelemaan.


Miesten jatkaessa keskustelua uuden armeijan rakentamista, syventyvät naiset keskutelemaan lapsista. "Kuulin, että synnytitte juuri kaksoset ja saitte samalla pojan. Onnittelen teitä!" Isabel sanoi ystävällisesti. "Toivottavasti meillekin suodaan vielä poika."
"Kiitos, hyvä kuningatar. Olemme kiitollisia heistä ja Lilykin sai lisää leikkikavereita", Ariana kiitteli tyytyväisenä. "Ja olen varma, että tekin saatte vielä kaipaamanne kruunuprinssin."


"Olen pahoillani, että olen myöhässä. Kuningas ei millään meinannut lopettaa armeijasta paasaamista", William sanoi päästeessään viimein tapaamispaikkaan. Thea oli odottanut miestä jo jonkin aikaa linnan takapihan kylpytynnyrissä. "Ei se mitään, ajattelinkin että kuninkaan luota voi olla vaikea kadota", Thea vastasi ymmärtäiväisesti.


"Olen ikävöinyt sinua, vaikka kohtaamisestamme ei olekkaan kauaa", William sanoi ja painoi huulensa naisen huulille.


"Minäkin sinua, voisimmepa aina olla yhdessä", Thea sanoi hymyillen ja suuteli miestä vaativammin.

***************


Sillä välin Edward oli ihmetellyt, mihin William oli hävinnyt. Mies oli ollut aiemmin vielä tässä, mutta nyt miestä ei enää näkynyt missään. "Ompa epäkohteliasta paronilta lähteä hyvästelemättä", Edward totesi ääneen paheksuvasti.


Oikeasti William kuitenkin lähti vasta kun koko linnan väki, Theaa lukuunottamatta, oli untenmailla.


Kaksoset olivat innostuneet uudesta piirtelylaudasta. Jälki ei ollut vielä kaunista, mutta ainakin prinsessoilla oli hauskaa.


"Ajattele nyt paroni Williamin häpeällistä käytöstä. Hän oli lähtenyt paikalta ilman, että hyvästeli kuninkaansa", Edward jahkui Isabelille."Onhan se epäkohteliasta, mutta ehkä tällä oli hyvä syy", Isabel sanoi mietteliäästi. "Mikä voisi olla niin tärkeää, että noin vain katoaa kuninkaansa linnasta sanaakaan sanomatta?", Edward jatkoi ihmettelyään.

"Mutta se siitä asiasta, koskahan kolmas lapsemme päättää syntyä?" Kuningas uteli vaimoltaan. "Luulen, että aivan lähipäivinä, kaksosetkin syntyivät viimeksi näihin aikoihin", Isabel kertoi onnellisena. "Hyvä, kaikki on valmiina häntä varten. Palvelijat ovat kunnostaneet tyttöjä varten oman huoneen, kun he pian kasvavat, joten tuleva pienokainen saa tyttöjen huoneen sitten omakseen..", Edward jatkoi innokkaasti.


Isabel olikin oikeassa, jo seuraavana iltana hän tunsi polttavia supisteluja.


"Edward, hae Thea apuun. Lapsi syntyy nyt", Isabel kirkaisi polttojen keskeltä.


Hetkeä myöhemmin Isabel piti sylissään pientä lasta.


"Lapsi on poika", Isabel sanoi hellästi näyttäessään lasta kuninkaalleen.  Poika oli perinyt vanhempiensa hiustenvärin, äitinsä ihonvärin ja isänsä silmien värin.


"Olkoon hänen nimensä kruunuprinssi Edward II "Eddie" Wessex", Edward julisti.


Edward oli nyt kruunuprinssin myötä saanut mielenrauhan. Nyt hänen sukunsa varmasti jatkaisi Moonlaken hallitsemista.

***********


Thea löysi itsensä vessasta tyhjentämästä sisuksiaan ulos. Aamiainen kun ei vain tahtonut pysyä sisällä. Thealla oli kyllä omat epäilyksensä oksentelun syihin.


Hänen täytyi olla raskaana! Ja William olisi tietenkin isä. Ajatuskin raskauden mahdollisuudesta sai hänet hymyilemään. Ajatus omasta lapsesta oli ollut jotain niin saavuttomatonta jo kauan aikaa ja nyt se voisi olla mahdollista.


Edward pystyi nyt keskittymään armeijan rakentamiseen, kun kruunuprinssi oli syntynyt. Hän innostuikin tekemään miekkaharjoituksia. Kuninkaan tulisi kuitenkaan johtaa armeijaa ja osata taistella hyvin.


Isabelin aika kului kolmen lapsen kanssa nopeasti. Kauaa hän ei kuitenkaan saanut nauttia kolmesta pienestä lapsesta, sillä prinsessojen oli aika kasvaa lapsiksi.


Prinsessa Elizabeth Wessex. Elizabethissa on isänsä näköä enemmän vieläkin.


Prinsessa Anastasia Wessex. Anastasia taas on hyvin paljon äitinsä näköinen.


Thea oli arvannut oikein epäilleensä raskautta. Hänen mahansa oli alkanut pyöristymään jo sen verran, että muutkin saattoivat sen huomata.


Thea silitteli vatsaansa onnellisempana kuin koskaan ennen. Hän rakasti lasta jo nyt enemmän kuin ketään muuta ja tekisi mitä vain suojellakseen sitä.


Edwardin ja Isabelin suhde oli alkanut kukoistaa ja he olivat onnellisia yhdessä. He olivat myös ylpeitä kolmesta kauniista lapsestaan.


Silti Edward esitti Isabelille vielä yhden tälle mieluisan kysymyksen. "Mitä jos yksi lapsi vielä?"
Isabel nyökkäsi ja hänen hymynsä leveni entisestään.


Thea ei ollut vielä kertonut Williamille raskaudestaan, koska pelkäsi miehen reaktiota. Williamilla kuitenkin oli jo kolme lasta ja hän oli tämän salarakas. Thea ei kuitenkaan välittänyt tunnustaisiko William lastansa omakseen, naista kun ei kiinnostanut paronin etuudet. Hän välittäisi enemmän siitä kohtelisiko mies tulevaa lastansa samalla tapaa kuin muitakin lapsiaan. Ja ehkä jonain päivänä he karkaisivat yhdessä toiseen maahaan pienenä perheenä.


Prinsessakaksosten oli aika aloittaa ladyjen tapakoulu, samaan tapaan kuin muidenkin aatelistyttöjen.


Theaa alkoi myös huolestuttaa se, kuinka kuningaspari reagoisi hänen raskauteensa nyt kun se näkyi selvästi. Toistaiseksi he eivät olleet huomanneet raskautta kaiken kiireen keskellä, mutta sekin aika vielä tulisi. Thea toivoi, että kuningatar olisi sen verran hänen puolellaan, että hän saisi vielä jäädä linnaan lapsen kanssa.


Isabel myös oli aloittanut tyttäriensä tapakoulutuksen. Prinsessojen tulisi osata hyvin soittaa, tanssia, kutoa ja maalata. Ja tärkeimpänä heidän tulisi osata käyttäytyä prinsessoille sopivalla tavalla, paremmin kuin muiden aatelisladyjen. Kaksoset saivatkin aloittaa pianon ja viulun soiton opettelemisen. "Elizabeth, paina hellemmin sitä viulua ja pidä vasen käsi suorassa", Isabel ohjeisti tytärtään. "Juuri noin Anastasia. Selkä vain suorana", Isabel lisäsi toiselle.


Thea oli kulkemassa ruokasalin läpi keittiöön, kun huomasi kuningattaren tuijotuksen. "Thea, voi hyvänen aika", Isabel sanoi järkyttyneenä huomatessaan naisen suuren vatsan.


"Thea, miten tämä on mahdollista? Miten sinä voit olla raskaana?" Isabel kysyi hämmentyneenä. " Voi raskaus tapahtui vahingossa, mutta kuningatar hyvä, haluan pitää lapsen. Olen aina halunnut lapsia!"Thea sanoi anovasti pelonsekaisena. "Mutta mitä kaikki sanovat? Mitä kuningaskin sanoo? Olet menettänyt kunniasi, etkä ole naimisissa. Mitä jos Edward erottaa sinut palveluksistasi?!" Isabel sanoi kauhistuneena naisen tilanteesta. "Minä tiedän, mutta mutta....", Thea jatkoi ahdistuneena. Miten hänen kävisi?


"Entä kuka on lapsen isä?" Isabel jatkoi järkyttyneenä. "Olen pahoillani, mutta minä en voi tarkemmin kertoa. Mutta hän on naimisissa", Thea sanoi häpeillen. "Naimissa?!"Thea, kuinka sinä olet voinut saattaa itsesi tuohon asemaan?" Isabel älähti suuttuneena.


"Mutta ette tiedä koko tarinaa, me olimme rakatavaisia jo ennen miehen avioliittoa ja ja....auhhhhh!" Thea sanoi aikeissa selittää tarkemmin, mutta yhtäkkiä hän alkoi tuntea voimakasta kipua vatsassaan, eikä voinut olla huutamatta tuskissaan. "Palvelijat apua heti tänne! Jokin on hullusti!" Isabel huudahti huomatessaan Thean olotilan.


"Apua tämä on minun syytäni, en olisi saanut hermostua ja järkyttää sinua!" Isabel sopersi kauhuissaan katsoessaan Thean tuskanhuutoja. Isabel tunsi itsensä avuttomaksi, kun ei osannut tehdä mitään. " Thea, apua on tulossa! Koita kestää!"

**************


Palvelijat olivat auttaneet Thean huoneeseensa ja luostarista haettu nunna oli tutkinut Thean perusteellisesti. Pitkien tutkimusten jälkeen nunna oli todennut lapsen kuolleen kohtuun. Mitään ei ollut enää tehtävissä.


Keskenmenon jälkeen, Thealle annettiin aikaa levätä ja hoitaa itsensä kuntoon. Thea ei kuitenkaan voinut lopettaa itkemistä. Hän oli menettänyt sen, minkä hän oli kaikista eniten halunnut.


Lapsi, jonka hän oli jo hetken kuvitellut saavansa, ei ollut koskaan saanut mahdollisuutta syntyä. Tuska, mitä Thea tunsi, oli aivan liikaa.


Edward oli saanut kuulla Thean raskaudesta ja keskenmenosta. Eihän linnanväki muusta tuntunut puhuvankaan. Isabel oli rukoillut miestänsä pitämään Thean edelleen linnan palvelijattarena. Edward olikin suostunut tähän, sillä tiesi vaimonsa syyttävän itseään naisen keskenmenosta. Edward silti itse häpesi palvelijansa kunniattomuutta ja tiesi, että koko valtakunta juoruaisi heidän palvelijastansa. Myös spekulaatiot lapsen isästä tulisivat aiheuttamaan haittaa perheen maineelle.


"Muistakaa sitten, ettette ikinä tytöt harrasta esiaviollisia suhteita. Ette pääse ikinä naimisiin, jos kunnianne viedään ennen avioliittoa", Edward saarnasi lapsilleen. Tytöt nyökyttelivät hiljaa isälleen.


Isabel oli tullut katsomaan Thean asuintiloihin, millainen tämän vointi oli. Juuri niinkuin Edward oli arvannut, Isabel koki olevansa syypää Thean raskauteen. Voi kumpa hän olisi osannut olla tahdikkaampi ja rauhallisempi huomatessaan tämän raskauden.


"Tiedän, että asiat vaikuttavat nyt pahalta, mutta sinä kyllä selviät tästä", Isabel lohdutti tätä huomatessaan naisen olevan edelleen kovin hiljainen ja alakuloinen.


"Oikeastaan tulin katsomaan, miten voit. Olen ollut huolissani. Keskenmeno on jokaisen naisen pahin painajainen", Isabel sanoi surullisena.


"Niin on, mutta mina vain tarvitsen aikaa parantua. Ja minua surettaa, kun ehtinyt edes tavata lastani" Thea sanoi alakuloisena. "Tiedätkös, minusta tuntuu, että jos en olisi niin järkyttänyt sinua, niin lapsi voisi olla elossa. Olen niin pahoillani", Isabel tunnusti surullisena.


"En minä syytä teitä. Toimitte kuten parhaaksi näitte siinä tilanteessa, eikä kumpikaan meistä osannut tätä ennustaa. Ja tiedän, että Jumala rankaisi minua keskenmenolla, häntä minä tästä syytän", Thea vastasi katkerasti.

"Ja tiedän, että teitä saan kiittää siitä, että olen vielä täällä. Kuningas ei varmasti ilahtunut", Thea jatkoi. "Se oli vähintä, mitä saatoin tehdä", Isabel sanoi lempeästi ja halasi naista lohduttavasti.

*****************

Siinä oli tämän kierroksen viimeinen kunnon osa. Seuraavaksi ilmestyy vielä 2.kierroksen extraosa, ennenkuin pääsemme siirtymään 3. kierrokselle! Kommentteja osasta? Osasitteko arvata Thean raskauden? Thean keskenmenoa tuskin osasi kukaan arvata, kun itsellekkin se tuli yllätyksenä. 

4 kommenttia:

 1. Osasin arvata Thean olevan raskaana, mutta keskenmeno tuli kyllä täysin yllätyksenä. Toivottavasti hän selviää siitä ja saa mahdollisesti vielä oman lapsen. Mitenkähän paroni suhtautuu asiaan siitä kuullessaan? Olettaisi juorujen saavuttavan (tai paronin saaman kirjeen) paronitkin

  Prinsessoista kasvoi kauniita nuoria ladyja, heiltä ei tule varmasti kosijoita puuttumaan. Poikakin syntyi turvaamaan suvun tulevaisuuden. Mielenkiinnolla odotan kyllä, mitä verojen korotuksesta seuraa. Joutuuko kuningas kuinka nopeasti puolustamaan omaa asemaansa? Innolla odotan tulevia juonenkäänteitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskenmeno oli kyllä ihan puhdas vahinko, mutta se kyllä sopi tarinaan hyvin ja toi jatkoa varten paljon mahdollisuuksia. Katsotaan kuinka Thean käy ja miten käy kun William kuulee asiasta! Se selviääkin jo ensi kierroksella.

   Prinsessoista tuli hyvin kauniita! Kovasti jo mietin tulevia naimakauppoja heille. Kuningaskunnan tulevaisuuskin paljastuu vähitellen ja veron korotuksen seuraukset alkavat näkyä pikkuhiljaa muissakin perheissä.

   Kiitos paljon kommentista! :)

   Poista
 2. Eikä, voi Thea-parka :( Ihanaa, miten myötätuntoinen Isabel loppujen lopuksi on (vaikkakin osin oman syyllisyytensä ajamana) ja että häntä ei potkittu ulos linnasta, vaikka niinkin olisi hyvin voinut käydä. Mitäköhän William tosiaan sanoo, kun kuulee tapahtuneesta?

  Kaksosista kasvoi somia pikkuprinsessoja! Eddiestäkin varmasti kasvaa komea prinssi :) Hyvä, että kuningas nyt sitten sai sen pojan turvaamaan mielenrauhansa, niin ei tarvitse sitäkään enää murehtia. Jospa Edwardin ja Isabelin parisuhdekin tuosta nousee täyteen kukoistukseensa, vaikka aika hyvällä mallilla se jo näyttää olevan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isabelilla ja Thealla on hyvä suhde. Isabella itsekkin on niin hyvä ja empaattinen kaikkia kohtaan. Perheen elämässä menee ainakin vielä kaikki hyvin :)

   Kiitos kommentista! :)

   Poista