perjantai 7. tammikuuta 2022

Osa 26. Wessex

Toivottavasti kaikilla on ollut mukava joulu ja uusivuosi! :) Tässä olisi kuninkaallisten osa luettavaksi.

Aiemmin Wessexeillä tapahtunutta:

Kuningas Edward meni naimisiin Sunbridgen kuninkaan tyttären, prinsessa Isabelin kanssa. Edward oli nuori, mutta kunnianhimoinen ja hieman vainoharhainenkin kuningas. Mies alkoi haaveilla, että hänen valtakaudellaan Moonlake kasvaisi suureksi ja vaurakkaaksi valtakunnaksi. Hän alkoi rakentaa valtakunnalle omaa armeijaa ja loi lain, jonka nojalla kaikkien aatelispoikien oli pakko suorittaa palvelusaika kuninkaan armeijassa. Palvelusajan suorittaneilla olisi velvollisuus puolustaa valtakuntaa, jos sota syttyisi. Armeijan rakentaminen kuitenkin edellytti verojen nostamista.

Edwardin naituaan, Isabelista tuli kuningatar ja hän muutti ennestään vieraaseen Moonlaken valtakuntaan. Isabel aluksi ujosteli Edwardia ja koki paineita kruunuprinssin saamisesta. Lopulta hän alkoi kuitenkin vähitellen sopeutua uuden kotimaansa kuningattareksi ja suhde Edwardin kanssa alkoi kukoistaa. Isabel tuli nopeasti raskaaksi ja synnytti kaksoisprinsessat; Prinsessa Elizabethin ja Prinsessa Anastasian. Kaksoset osoittivat jo pienestä asti luonteeneroavaisuuksia. Elizabeth oli selvästi itsepäisempi ja aktiivisempi kuin kiltimpi siskonsa. Viime osassa Isabel tuli uudestaan raskaaksi ja synnytti Edwardin kaipaaman seuraajan, kruunuprinssin nimeltä Edward II, lempinimeltään Eddie. Kuningaspari alkoi myös haaveilla vielä neljännestä lapsesta.

Kuningasparin pääpalvelusneito Thea Page oli aikaisemmin kuulunut kauppiasluokkaan. Hän oli nuorena kuvitellut menevänsä naimisiin elämänsä rakkauden kanssa ja saavan paljon lapsia. Thean rakkauden kohteeksi paljastui korkeammasta säätyluokasta oleva paroni William Vane. Mutkien jälkeen he lopulta päätyivät tapailemaan toisiansa salaa. Viime kierroksen osassa Thea tuli tapailun myötä raskaaksi ja oli ikionnellinen tästä. Raskaus kuitenkin päättyi keskenmenoon ja sai Thean synkkiin vesiin. 

Vanien tämän kierroksen osan alussa, Thea tunnusti tilanteensa Williamille, joka hermostui kuullessaan naisen olleen raskaana. Pari riiteli verisesti ja välit näyttivät katkenneen, kunnes William kutsui rakastettunsa kylään pyytääkseen anteeksi. Pari sopi välinsä ja he päätyivät Vanien aviovuoteeseen, josta Williamin vaimo Ariana löysi heidät. Paronitar järkytyksissään suuttui miehensä teoista niin paljon, että hän päätti hylätä perheensä ja karata pois pettävän miehensä luota. William ei halunnut muiden saavan tietää, miksi Ariana karkasi, joten hän valehteli kaikille, että Ariana oli salaperäisesti vain kadonnut Byroneilla vierailun jälkeen.

********


Thea tuijotti itseään peilistä surkeana. Hän oli juuri tullut Williamin luota. Tapaaminen ei ollut mennyt hyvin. He olivat päätyneet vain riitelemään ja Thea oli tajunnut, ettei mies haluaisi koskaan sitoutua häneen tai saada yhteisiä lapsia, koska pelkäsi liikaa oman maineensa vuoksi. Thea oli ollut miehelle varmasti vain kevyttä hupia. Thea ei enää tiennyt oliko William koskaan oikeasti edes häntä rakastanut.


Ja Williamin myötä hänen haaveensa saada omia lapsia, ei koskaan toteutuisi. Voi kumpa lapsi ei olisi mennyt kesken! Hän oli ollut jo niin lähellä saada oman lapsen ja sitten se oli viime hetkellä riistetty häneltä. Hän olisi aina se palvelija, joka hoitaisi vain muiden lapsia.


Kruunuprinssi Eddien syntymäpäivät koittivat ja Thea oli leiponut tälle kakun.


Kuningatar Isabel, prinsessa Elizabeth ja Thea viettivät pojan syntymäpäivää kolmestaan.


Kruunuprinssi Eddie Wessex taaperoksi kasvaneena.


Thea nosti tapansa mukaisesti kaivosta vettä, kun hänen mieleensä juolahti jo kauan sitten esitetty toivomus kaivolle; "Toivon, että saisin vielä Williamin omakseni ja saisin hänen kanssaan lapsia."


Toivomus ei ollut toteutunut. Williamista ei koskaan tulisi kunnolla hänen omaansa ja hartaasti odotettu lapsi ei ollut koskaan päässyt syntymään.


Oli ollut typerää edes toivoa sellaista. Toivehan oli ollut aivan mahdoton. Miten hän enää voisi saada edes mahdollisuutta tulla raskaaksi? Sehän vaatisi jo suorastaan jonkinlaisen ihmeen.


Sitten Thean mieleen juolahti ajatus. Joskus nuorena hän oli kuullut huhuja noidista, jotka joskus auttoivat simejä. Moonlakessa oli kielletty noitien kanssa asioiminen, mutta Thea oli epätoivoinen. Hän halusi oman lapsen ja olisi valmis tekemään mitä tahansa, jotta se onnistuisi.

*********


Isabel kutitteli pientä poikaansa onnellisena. Eddiestä oli kasvanut suloinen poika. Isabelilla oli myös toinen syy olla onnellinen, hän odotti neljättä lastansa ja raskaus oli edennyt hyvin.


Anastasia ja Elizabeth leikkivät usein yhdessä linnallaan. Kaksoset tulivat ihan hyvin toimeen keskenään, vaikka erimielisyyksiäkin tuli välillä. Elizabethistä oli kuoriutunut kovinkin vilkas ja hän ei jaksanut kauhean kauaksi aikaa keskittyä leikkeihin, eikä hän ymmärtänyt välillä täydellisyyttä tavoittelevaa siskoaan, jonka piti tehdä kaikki asiat pikkutarkasti.


Perheen yhteiset ateriat sujuivat yleensä hyvässä hengessä. Tytöt kertoivat usein päivistään aatelistyttöjen tapakoulussa. Molemmat tytöt olivat saaneet ystäviä, varsinkin Elizabeth, joka viihtyi kovastikkin huomion keskipisteenä.


Kotitehtäviäkin tuli tehdä ja prinsessojen oli tapana kirjoittaa niitä yhdessä.


Thea oli kerrankin hyvällä mielellä ja pitkästä aikaa hän tunsi myös toivoa. Hoitaessaan kruunuprinssiä, ei Thea voinut olla ajattelematta tulevaisuutta. Mitä mahdollisuusksia se voisikaan hänelle nyt antaa.


Isabellan raskaus eteni kokoajan ja hänen vatsansa alkoi olla jo aikamoinen. Tämä raskaus olisi luultavasti hänen viimeisensä, joten Isabella koitti muistaa nauttia joka hetkestä.


Isabella yritti tässä raskaudessa paremmin alusta asti ottaa rauhallisemmin, sillä hän tiedosti, ettei ollut enää yhtä nuori kuin ensimmäisillä raskauskerroilla. Lisäksi hänen mieltänsä painoi edelleen Thean keskenmeno, hän ei halunnut kokea samaa. Isabella ei myöskään voinut olla syyttämättä edelleen itseään, vaikka Thea olikin hänelle anteeksi antanut. 


Thea oli juuri tullut takaisin Williamin luota ja pysähtyi linnan pihamaalle miettimään tapahtunutta. William oli uskonut hänen antaneen anteeksi ja mies oli toiminut juuri niinkuin hän oli halunnutkin. Ja lopulta Williamin vaimo Ariana oli löytänyt heidät Vanien aviovuoteesta. Kaikki oli siis mennyt juuri niinkuin pitikin. Thea ei vain tiennyt oliko hän toiminut oikein. Ariana ei kuitenkaan ollut koskaan tehnyt hänelle oikeasti mitään ja Theasta tuntui pahalta aiheuttaa naiselle tuskaa. Mutta tämä oli ollut ainoa keino saada se, mitä Thea halusi eniten.


Silti Thea ei saanut mielestään Arianan vihaisia syytöksiä ja tuskaista ilmettä, kun tämä oli saanut heidät kiinni. Thea oli itse aina nähnyt Arianan naisena, joka oli vienyt häneltä rakkauden ja mahdollisuuden omaan perheeseen. Mutta nähdessään tämän, ei Thea ollut voinut olla ajatelematta, että paronittaren kuoren alla oli ollut vain nainen, joka rakasti miestään. Thea ei voinut olla tuntematta pientä katumusta teostaan tajutessaan pilanneensa toisen simin elämän. 


Thean mietteet keskeyttivät kuitenkin toinen palvelija, joka tuli pyytämään Theaa apuun. Kuningattaren synnytys kun oli alkanut!


Neljäntenä lapsena syntyi vaaleantukkainen poika. Hänet nimettiin prinssi Charlieksi. Charlie peri äitinsä violetit silmät ja vaalean ihon.


Isabel oli iloinen siitä, että oli tuonut tähän perheeseen vielä neljännen terveen lapsen. Hän syleili pientä poikaansa uupuneena, mutta onnellisena.

*********


Prinsessa Anastasiasta oli kuoriutunut musikaalinen vanhempiensa tapaan. Isänsä soittaessa Anastasia keinui musiikin tahtiin kauniin näköisesti isänsä vieressä.


Eddie oli päässyt siskojensa mukaan leikkimään. Prinsessakaksosten piirtäessä liiduillaan, nosti Eddie palikoita pystyyn. Kaksoset olivat tohkeissaan uudesta perheenjäsenestä, toisinkuin Eddie ei vielä pikkuveljen olemassaolosta mitään ymmärtänyt.


Thea nautti edelleen lastenhoidosta ja oli tyytyväinen siihen, että kuninkaallisessa perheessä lapsia syntyi useita. Olisihan asiat voineet olla huonomminkin.


Isabel hiipi edelleen välillä syöttämään Charlieta. Hän halusi olla lastensa elämässä mukana mahdollisimman paljon. Hän halusi luoda jokaiseen lapseensa suhteen alusta asti.


Thea ei voinut olla ihailematta kuningattaren taitoja äitinä. Isabella oli hyvä, lempeä ja huolehtivainen äiti. Yleensä aatelisnaiset eivät olleet näin paljon mukana lastensa hoidossa. Toivottavasti joskus hänkin olisi yhtä hyvä äiti omille lapsilleen.


Sitten tuli Eddien aika kasvaa lapseksi. 


Kruunuprinssi Edward II "Eddie" kasvaneena lapseksi. Hänestä tuli mukava sekoitus vanhempiaan.


Eddie tuijotti vaaleaa kangasta kuunnellessaan samalla Elizabethin ja äitinsä soittoa. Siskon soittoharjoitukset sujuivat jo oikein hyvin, vaikkei tyttö pärjännytkään kaksoissiskolleen. Eddien itsensä odotettiin nuoresta asti harjoittelevan eri taitoja ja vaikkei maalaminen niihin kuulunutkaan, niin Eddie halusi silti sitäkin opetella.


Edward oli saanut vierakseen Milo Wardin, joka oli juuri kertonut kuninkaalle paronittaren katoamisesta. "Paroni William vieraili luonani äskettäin ja kertoi vaimonsa erikoisesta katoamisesta. Aion tietenkin jatkaa paronittaren etsintöjä. Mieheni haravoivat maastoa tälläkin hetkellä. Olen kuitenkin hieman huolissani, sillä tätä on tapahtunut ennenkin, että simejä on alkanut kadota. Mutta paronittaren asemassa olevan simin katoaminen on kovin harvinaista. Yleensä kadonneet ovat olleet talonpoikia ja heidät on myöhemmin löydetty kuolleena. Useimmiten jonkin eläimen hyökkäyksen vuoksi", Milo selitti kuninkaalle.


"Kyllä, tämä on kovin erikoista. Toivon, että löydätte paronittaren mahdollisimman pian, ennenkuin tämä toistuu ja hoidatte syyllisen pois päiviltä", kuningas sanoi vakavana. Häntä huolestutti ajatus, että kadonnut oli ylhäisaatelinen, tällä menolla muutkaan aateliset eivät olisi turvassa ja silloin hänen oma perheeensäkkin voisi olla vaarassa.


Kuningas kutsui Milon jäämään perheensä kanssa illalliselle. Milo suostui ilomielin kuninkaan kutsuun. Hetki oli oiva tilaisuus tutustua kuninkaan perheeseen ja kruunuprinssiin.


Vaikka Milon lapset olivat vain ritarin lapsia, eivätkä kovin varteenotettavia puolisoehdokkaita kuninkaan lapsille, niin silti mies tahtoi kertoa lapsistaan. Milolla oli neljä lasta, kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. Elizabeth tunsi ennestään jo Milon vanhemman tyttären Sabinan ja heistä oli tytön kanssa tullut ystäviä. Sabina viihtyi hänen seurassaan aidosti, eikä vain pelkän kruunun vuoksi.


Eddie oli kovin kiinnostunut ritarikapteenista, sillä kapteenin kertomukset tämän kokemista seikkailuista olivat kovin mielenkiintoisia. Kumpa Eddie olisi itsekkin päässyt kokemaan tuollaisia seikkailuja. Mutta kruunuprinssinä häntä ei ikinä päästettäisi liian vaarallisiin tilanteisiin ilman omia vartijoita.


"Ilmoitattehan heti, jos paronittar löytyy tai jotakin uutta tietoa ilmaantuu?" Edward kysyi miehen ollessa lähdössä. "Tietenkin, teidän armonne", Milo sanoi ja kumarsi.

********


Sitten koitti nuorimmaisen aika kasvaa taaperoksi.


Prinssi Charlie muistutti kasvettuaan paljon isosiskoansa prinsessa Anastasiaa ja äitiään.


Charliekin sai sisarustensa tavoin alkaa opetella pottailun jaloa taitoa.


Sitten koitti kruunuprinssin ensimmäinen päivä aatelispoikien koulussa. Eddietä jännitti kovasti ensimmäinen päivä, sillä hän oli jo alkanut huomata, kuinka erilaisesti häntä kohdeltiin. Kaikilla tuntui olevan kovat odotukset hänestä, eikä Eddie tiennyt olisiko hänestä toteuttamaan ne.


Thea koki yllätyksen tarjotessaan Charlielle aamiaista. Hän huomasi onnekseen olevansa raskaana. Hän ei ollut sittenkään aiheutunut muille turhaan tuskaa. Ja nyt hän saisi sen, mitä hän eniten tässä maailmassa halusi.

***********


Kuningas oli pitänyt lupauksensa ja pyytänyt Aimarit luokseen vierailulle lujittakseen välejään herttuan kanssa. Hän oli kuullut miehen saaneen itselleen perillisen ja kaksi tytärtä. Edwardin mielessä kiilsivät jo lastensa naimakaupat. Eddie tietysti saisi itse valita puolisonsa kruunuprinssin asemassa, mutta prinsessakaksosten ja Charlien avioliitot hän sopisi muiden perheiden kanssa. Herttuan lapset olisivat silloin oiva vaihtoehto hänen lapsilleen hyvän asemansa vuoksi. Aimareilla oli myös paljon rahaa ja vaikutusvaltaa, joten heidän kanssaan olisi varmuuden vuoksikin hyvä solmia liitto sukulaissuhteiden avulla. 


Herttuoiden istahdettua pöytään alkoi Edward kertoa heille paronin vaimon katoamisesta, herttuoiden kauhistellessa muiden lailla tapahtanutta. Anastasia huomasi herttuan tuijottavan heitä lapsia useasti mietteliäästi ja vielä useammin Nicolaksen kylmä katse tuntui osuvan häneen. Anastasiasta herttuan katse tuntui inhottavalta, eikä hän voinut olla tuntematta itseänsä vain esineeksi, jota oltiin arvioimassa.

Edwardkin huomasi Nicolaksen katseen hänen lapsiaan kohti ja arvasi, mitä miehen mielessä liikkui. Mies varmasti harkitsi myös omien lastensa naittamista heidän lapsilleen ja esittäisi varmasti vielä ehdotuksensa kehen lapsista olisi päätymässä.


Pian mies oli selvästi tehnyt valintansa ja esitti asiansa. "Hyvä kuningas myönnän, että tällä vierailulla oli taka-ajatus. Haluaisin yhdistää perheemme avioliiton kautta, mutta tiedän, että lapsillanne on kysyntää. Mutta haluaisin silti kysyä onko kruunuprinssi Edward II päätetty vielä puolisoa? Minulla kun sattuu olla kaksi kaunista tytärtä pojallenne tarjottavaksi", herttua Nicoloas sanoi kunnioittavasti. "Sukuni tapojen mukaan seuraajanani Eddie saa naimaikään astuttuaan valita itse puolisonsa aatelisten joukosta, joten en hänen puolestani voi vielä puhua", Edward vastasi kohteliaasti, hymyillen samalla pojalleen. 

"Näin minä vähän arvelinkin, mutta sen sijaan voisin sitten tarjota poikaani Arthuria, josta on tuleva herttua vielä minun jälkeeni ja hänelle ei ole vielä valittu vaimoa. Olen kuullut paljon hyvää tyttäristänne ja erityisesti prinsessa Anastasiasta haluaisin kysyä, että onko hänelle varattu vielä puolisoa? Poikani olisi varakas ja kunniakas valinta tyttärellenne", Nicolas kysyi.


Anastasia kääntyi isänsä puoleen pelokkaana odottamaan, mitä tämä vastaisi. Hän tunsi itsensä vielä aivan liian nuoreksi lupautumaan pojalle, jota hän ei ollut koskaan edes tavannut. "Anastasia on vielä kovin nuori, joten en ole valinnut hänelle vielä sopivaa puolisoa, mutta olette oikeassa, että poikanne olisi hyvä vaihtoehto hänelle. Voisimme keskustella tästä asiasta sitten, kun lapsemme vielä hiukan kasvavat. Pidän kuitenkin mielessä ehdotuksenne", Edward sanoi ystävällisesti.


Thean raskaus oli sujunut paremmin kuin aikaisempi ja tällä kertaa Thea yritti ottaa paljon rauhallisemmin raskautensa kanssa, jotta tämä raskaus ei päätyisi keskenmenoon. Silti pääpalvelijan tehtävät tuli hoitaa kuten tavallisestikkin.


Isabel oli harmissaan, kun vuodet tuntuivat kuluvan liian nopeasti. Nyt jo herttua yritti viedä häneltä hänen toisen tyttärensä, vaikka tämän naimaikään oli vielä aikaa. Ja varmasti Elizabethistäkin alkaisi tulla piakkoin kosintatarjouksia. Ei myöskään menisi kauaa, kun aatelistytöt alkaisivat pyöriä Eddien ympärillä tyrkyttämässä itseään tulevan kuninkaan puolisoksi. Tulevaisuudessa Eddien pitäisi tehdä iso päätös puolisonsa valitsemisesta. Isabel oli kuitenkin onnellinen, siitä että edes tämä sai lapsista valita itse oman puolisonsa. Muilla hänen lapsistaan, ei ollut sitä mahdollisuutta. Heidän olisi vain luotettava Edwardin arvostelukykyyn puolisoidensa valinnassa.


Elizabeth, Anastasia ja Eddie olivat kaikki kokoontuneet samaan paikkaan tekemään kotiläksyjään. Kaksoset eivät vain saaneet niitä tehdyksi ajatusten pyöriessä heidän omassa tulevaisuudessaan. Anastasia ei saanut mielestään herttuan sanoja pojastaan. Hän oli ollut helpottunut isänsä päätöksestä, ettei hänen vielä tarvitsisi kihlautua kenenkään kanssa. Silti Anastasiaa kiinnostaisi kovasti tietää, millainen tämä herttuan poika olisi, kun häntä kuitenkin pojalle oltiin harkitsemassa puolisoksi. 

Elizabeth taas oli tuntenut huonommuutta herttuan silmissä. Jostain syystä herttua oli halunnut pojalleen mielummin Anastasian kuin hänet. Elizabeth kuitenkin tiesi, että prinsessoina he olisivat jokaiselle aatelispojalle perheen ulkopuolelta ensisijaisia vaihtoehtoja puolisoiksi, mutta herttuan päätös oli silti tuntunut hänestä pahalta. Mikä hänessä muka teki hänestä huonomman vaihtoehdon?

************


Thea oli kuullut muilta palvelijoilta, että paronitar Ariana oli kadonnut samana päivänä, kun hän oli viimeksi nähnyt Williamin. Sen kuultuaan Thea oli alkanut tuntea syyllisyyttä joka kasvoi päivä päivältä, sillä hän tiesi olevansa syy siihen, miksi nainen oli kadonnut. William oli varmasti valehdellut kaikille Arianan kadonneen, koska mies ei tietenkään halunnut kenenkään tietävän Arianan karanneen omasta tahdostaan, kuullessaan miehensä petoksesta. Syyllisyytensä vuoksi Theasta tuntui joskus kuin hän olisi nähnyt Arianan juoksemassa linnan pihamaan ohi.


Thea tiesi, että vain kuvitteli näkevänsä naisen, koska Arianaa ei oltu nähty sen kaamean päivän jälkeen, vaikka ritarit etsivät häntä kokoajan. Thean kuvitelmat Arianasta juoksemassa itkuisena pihan poikki oli vain Thean sisällä kiemurteleva syyllisyys, joka kertoi hänelle kuinka kamala ihminen hän oli, kun hänen vuokseen Williamin neljältä lapselta oli viety äiti.


Ei Thea ollut tarkoittanut tuhota toista perhettä, saadakseen omaan perheen. Ja nyt Ariana oli hänen ja Williamin vuoksi teillä tietämättömillä, eikä edes tiedetty oliko hän hengissä. Tämänkö vuoksi noita oli halunnut tehdä sopimuksen hänen kanssaan, luodakseen vain tuskaa, surua ja sekasortoa?

***********
Näin päättyi 3. kierroksen viimeinen pääperheen osa. Seuraavaksi ennen neljännen kierroksen alkua on kuitenkin luvassa vielä extraosa ja lyhyt bonusosa, jossa saadaan vihiä Arianan sen hetkisestä olinpaikasta :) Kommentteja tästä osasta? Käykää kurkkaamassa myös pääperheiden sukupuita tuolta ylälehtisestä.

1 kommentti:

  1. Voi Thea... Katkeransuloinen tilanne, toisaalta nainen itse on saamassa juurikin sitä, mitä maailmassa eniten haluaa, toisaalta hän on samalla tuhoamassa toisen naisen elämän. Pystyykö Thea siis aidosti iloitsemaan lapsestaan, kun sen syntymän aika koittaa? Mitäköhän Arianalle on käynyt, onkohan hän kunnossa?
    Nicolas on heti iskemässä kynsiään prinsessoihin, kun vain saa tilaisuuden. Toisaalta Arthur on ihan herttainen poika, joten jompikumpi tytöistä voisi saada tästä ihan kelpo puolison. Voi Elizabeth, kun kaikki tuntuvat pitävän häntä huonompana vaihtoehtona. Siitä seurannee vielä katkeruutta, ennustan.
    Jännittää nähdä, mitä käy!

    VastaaPoista