tiistai 11. tammikuuta 2022

Osa 27. Extraosa 3: Ward & Redd


Aiemmin Moonlakessa tapahtunutta:

Tia Redd on vanhan aatelissuvun viimeinen jäljellä oleva simi. Hänen suvussaan on aina virrannut taikuus, mutta Tia oli ensimmäinen, josta oli tullut paha noita. Tian tavoite oli taikuutensa avulla aiheuttaa muille simeille kaaosta, tuhoa ja surua. Epätoivoiset simit kääntyivät joskus hänen puoleensa tehdäkseen Tian kanssa sopimuksia, avustaan Tia sai vastineeksi aina takaisin sen minkä hän halusi. Simon Shaw oli tehnyt tälläisen sopimuksen Tian kanssa. Mutta Simon oli vasta ensimmäinen pitkiin aikoihin, joka oli sopimuksen tehnyt ja nyt muutkin Moonlaken simit olivat aikeissa kääntyä Tian puoleen.

Kuninkaallisten pääpalvelijar Thea Page oli aina halunnut oman perheen. Thea oli päätynyt salasuhteeseen paroni Williamin kanssa, joka oli aina ollut hänen elämänsä rakkaus. Thea oli jo kerran tullut raskaaksi miehelle, mutta raskaus päättyi keskenmenoon. Keskenmenon ja Williamin kanssa käydyn riidan jälkeen Thea tajusi, ettei William jättäisi perhettään hänen vuokseen. Thean epätoivo syveni ja hän pelkäsi ettei koskaan saisi omaa lasta. Sitten nainen muisti kuulleensa huhuja noidista.

Paronitar Ariana Vane taas löysi aviomiehensä Williamin sängystä Thea kanssa ja sai kuulla heidän tapailleen toisiansa salaa jo kauan. Järkyttynyt Ariana suuttui miehensä teoista niin paljon, että hän päätti hylätä perheensä ja karata pois pettävän miehensä luota. William ei halunnut muiden saavan tietää siitä, miksi Ariana katosi, joten mies valehteli kaikille, että Ariana oli salaperäisesti vain kadonnut Byroneilla vierailun jälkeen. 

Milo Ward taas on ritarien kapteeni. Hän etsii muiden ritareiden lailla kadonnutta paronitarta, josta ei ole tähän asti löydetty jälkeäkään.

***************

Redd (tapahtuu 3.kierroksen alussa)


Ennen kuin Thea ehti edes lähteä linnasta etsimään noitaa, oli häntä vastassa linnan pihamaalla kalpea, punatukkainen nainen, josta tuntui heijastuvan vihreää kimallusta. "Oletan, että olit tulossa etsimään minua? Tia Redd palveluksessanne", Tia sanoi ivallisen kuuloisella äänellä Thealle, joka ei meinannut saada sanaa suustaan naisen äkillisestä ilmaantumisesta.


"Tiedän, että näkemiseni on aina kaikille hieman tuota järkytys, mutta minulla ei ollut aikaa odottaa, että löydät minut", Tia sanoi nauraen kolkosti, Thean tuijottaessa edelleen naista ihmeissään.


"Pikkulinnut kertoivat, että haluaisit ylikaiken oman lapsen ja olisit valmis tekemään mitä tahansa", Tia jatkoi, odottamatta Thean vastausta. "Tuota kyllä minä haluaisin lapsen enemmän kuin mitään", Thea vastasi arasti, saaden suunsa viimein avautumaan.


"Olen valmis tekemään sopimuksen kanssasi, jos todella sitä haluat, mutta se maksaa sinulle", Tia sanoi. "Kyllä haluan, mutta minulla ei ole paljon rahaa", Thea sanoi harmissaan. 


"Voi, en minä tarvitse rahaa, mutta jotakin muuta kyllä", Tia vastasi hieman kyllästyneellä äänellä. "Mitä sitten?" Thea kysyi hämmentyneenä.


"Minulle palveluksen. Sinun onneksesi se palvelus ei ole niin vaikea kuin joillakin muilla. Minulla on jo ajatus siitä, mitä sinun tulee tehdä", Tia sanoi salaperäisesti.


"Vain palvelus? Eikö mitään muuta? Ja sitten kun olen tehnyt sen tulen raskaaksi ja saan oman lapsen? Noin vain?" Thea kysyi ihmetellen. "Kyllä ja ei. Pitää sinun tehdä raskautumisen eteen tietenkin se tavallinen vaiva, en voi taikoa lapsia vain tyhjästä. Tosin tämä lapsi ei mene kesken, eikä kukaan voi tätä lasta sinulta viedä, ei edes kuningas", Tia selitti tarkemmin.


"No sitten suostun", Thea sanoi ja hyväksyi sopimuksen. "Mikä se palvelus on?"
"Äläs hoppuile. Ensin minun täytyy valmistautua", Tia sanoi äkäisesti ja kaivoi taikasauvansa esiin.


Tia taikoi luudanvartensa tyhjästä ja nousi sen selkään. "Kutsun sinut paikalle, kun aika on oikea", Tia huudahti Thealle, joka jäi kertaamaan tapahtunutta.

********


Tia lensi mökillensä ja ryhtyi etsimään sopivaa taikajuomaa kirjastaan. "Kyllä tämä kelpaa oikein hyvin", Tia sanoi pahaenteisesti. Palvelijatar ei tulisi ikinä arvaamaan, mitä hänen teoistaan seuraisi.


"Enää ripaus lohikäärmeen suomuja sekä taikapölyä ja sitten se on valmis", Tia sanoi tyytyväisenä hauduttaessaan juomaa.


"Sitten tarvitsen enää sen naikkosen tänne", Tia sanoi ja liikautti taikasauvaansa.


Samassa hänen eteensä ilmestyi Thea. "AAAH miten minä olen täällä!" Thea kiljaisi säikähtäneenä. "Teleporttasin sinut tänne ja äläkä viitsi kiljua", Tia sanoi hieroen korviaan.


"Kuuntele, olen tehnyt sinulle taikajuoman, jonka avulla saat oman lapsen. Mutta juoma vaikuttaa ainoastaan, jos teet kuten sanon. Ensin sinun pitää hankkiutua tilanteeseen, jossa voit tulla raskaaksi. Tiedän, että tapailit Paroni Williamia, joten sinun on helppo vietellä hänet uudestaan. Keksit kyllä siihen keinon. Mutta vastapalvelukseksi sinun on varmistettava, että paronin vaimo Ariana saa teidät kiinni verekseltään sängystä. Se on tärkeää, että paronitar näkee teidät yhdessä", Tia selitti ehtonsa.


Thea kääntyi hetkeksi poispäin noidasta. "Tämä ei ole kyllä oikein. Toisaalta Williamin olisi pitänyt kertoa Arianalle meistä jo aikoja sitten. Ja jos kerran tämä on minun ainoa keinoni saada oma lapsi", Thea sanoi puhuen ennemmin itselleen kuin noidalle. 

"Muista, että suostuit jo sopimukseen", Tia muistitti naista.
"Tiedän, kyllä minä teen sen", Thea vastasi.


Sen jälkeen Thea poistui kiireen vilkkaan noidan luota taikajuomapullo taskussaan. Huomenna hän toteuttaisi aikeensa ja vierailisi Williamin luona.

************

Ward (tapahtuu 3.kierroksen lopulla)


Paroni William oli viimein päättänyt tehdä ilmoituksen vaimonsa Arianan katoamisesta. Hän saapui ritarikapteeni Milo Wardin luokse. Milo ei ollut odottanut vieraita, joten hän yllättyi nähdessään paronin kotonaan.


"Kuinka voin palvella teitä paroni William?" Milo kysyi mieheltä. "Tulin ilmoittamaan vaimoni paronitar Arianan katoamisesta", William selitti miehelle.


 "Hyvä on, milloin viimeksi näitte hänet?" Milo kysyi. "Ennen kuin hän lähti kyläilyreissulle. Hän katosi Byroneiden mukaan kesken kotimatkan. Olen etsinyt häntä kaikkialta", William vastasi. "Miksette ilmoittanut hänen katoamisestaan aiemmin?" Milo kysyi mietteliäänä. 


"Oletin, että hän on eksynyt ja saattaisi löytää vielä takaisin", William sanoi kiusaantuneena. Milo ei voinut olla huomaamatta paronin hermostuneisuutta ja arvasi miehen salaavan jotakin. Milo tiesi, että Moonlakessa aatelismiehet saattoivat joskus tahallaan hankkiutua vaimoistaan eroon, mutta ei hän sitä uskonut paronista. Kuitenkin jotakin hämärää katoamisessa oli.


"Jokatapauksessa hänet voi olla nyt vaikeampi löytää, kun jäljet ovat kylmenneet. Teidän olisi pitänyt ilmoittaa heti katoamisesta. Vaimonne voi olla jo kuollut", Milo sanoi toruen. "Tiedän, ajattelin vain jos hän olisi tullut takaisin", William vastasi nolona.


"Lähetän mieheni etsimään vaimoanne heti tänä iltana ja liityn myöhemmin itse myös mukaan etsintöihin", Milo sanoi. "Kiitos, se on hyvä kuulla. Ilmoittakaa heti minulle, jos jotakin tietoa hänen olinpaikastaan ilmaantuu", William sanoi ja lähti.


Ilmoitettuaan ritareilleen katoamisesta ja paronittaren tunnusmerkeistä, istahti Milo työpöytänsä ääreen lukemaan tietoa Vanen suvusta. Paronittaren arvoisessa asemassa olevan simin katoamisesta tulisi myös ilmoittaa mahdollisimman pian kuninkaalle.


Saavuttuaan kuninkaan luota, Milo oli entistä mietteliäämpi. Historian kirjoissa oli useita ajanjaksoja, jolloin simejä oli kadonnut tiheämpään tahtiin. Ja nyt sama oli alkanut taas toistua. Milo päätti, että nyt hänen tulisi liittyä paronittaren etsintöihin. Hän otti miekkansa telineestä ja teki pari harjoituslyöntiä olkinukkea kohti. "Varmuuden vuoksi. Toivottavasti minun ei silti tarvitse käyttää tätä".

***********


Milo oli etsinyt paronitarta päiväkausia. Hän oli arvannut oikein, että jäljittäminen olisi paljon vaikeampaa nyt kun naisen katoamisesta oli kulunut aikaa. 


Kuitenkin Milo oli löytänyt joitakin jälkiä, jotka saattaisivat kuulua naiselle, joka oli kulkenut korkokengillä. Nämä jäljet olivat johdattaneet hänet Moonlaken syrjäisiin metsiin.


Metsä näytti paikoin koskemattomalta ja Milo jo arveli erehtyneensä jäljistä.


Kuljettuaan vielä hetken lähemmäs Moonlaken rajaa, hän yhtäkkiä havaitsi maassa hiiltyneitä kiviä ja halkoja, jotka kertoivat jonkun sytyttäneen nuotion metsään.


Nuotio oli kylmennyt jo jonkin aikaa sitten. Kuitenkin tarkemmin tutkittuaan nuotiota ja sen ympäristöä, havaitsi Milo maahan painautuneen lisää jälkiä, jotka lähtivät kulkemaan poispäin nuotiolta toiseen suuntaan.


Maassa näkyi nyt selkeästi jonkun simin jalanjäljet sekä useita tassun jälkiä, jotka kertoivat joidenkin eläinten, todennäköisesti susien, jahdanneen tätä simiä.

***********
Extraosa oli tässä. Saitte vähän lisää tietoa Arianan etsinnöistä sekä Tian ja Thean juonittelusta. Seuraavassa pienessä bonusosassa päästäänkin näkemään Arianaa ja sen jälkeen alkaa neljäs kierros! Mitä mieltä olitte tälläisestä osasta? Itse halusin hieman pitkittää Arianan katoamista, enkä heti paljastaa mitä hänelle kuuluu :D

1 kommentti:

  1. ""Jokatapauksessa hänet voi olla nyt vaikeampi löytää, kun jäljet ovat kylmenneet. Teidän olisi pitänyt ilmoittaa heti katoamisesta. Vaimonne voi olla jo kuollut", Milo sanoi toruen. "Tiedän, ajattelin vain jos hän olisi tullut takaisin", William vastasi nolona."
    Miks mulle tuli mieleen vanhempi, joka toruu lasta rikkoutuneesta lautasesta :D Mikä on jotenki huvittavaa, kun kyse on kuitenkin potentiaalisesti kuolleesta vaimosta. Toinen vaan nolona siinä vieressä: "Niin mutku hups." Lol.
    Ai kamala, se, että sudet näyttävät jahdanneen Arianaa, ei ole kovin hyvä merkki. Tavallisessa maailmassa se tarkoittaisi sitä, että nainen on joutunut susien raatelemaksi ja kuollut, simsissä todennäköisempää on se, että Arianasta on tullut ihmissusi. Joten veikkaan jälkimmäistä. Siitähän tuleekin sitten mielenkiintoisia juonenkäänteitä!
    Mitäköhän Thean pitää Tialle oikein vielä tehdä? Jotain pahaa ja ilkeää varmasti, tai ainakin jotain, mikä johtaa johonkin pahaan ja ilkeään. Jännää. Jään odottamaan tilanteiden kehittymistä!

    VastaaPoista